Kategória: Világos hibrid sörök

Amerikai búza vagy rozssör

👃 Illat Alacsonytól mérsékeltig terjedő gabonás búza vagy rozs karakter. Egy kevés malátás édesség elfogadható. Legfeljebb mérsékelt gyümölcsös észteresség, amerikai élesztő jelleget kell mutatnia. A német hefeweizeneknél jellemző…

Kölsch

A Kölsch eredetvédelem alatt áll, ezt Kölsch Konvention védi, és a kb. 20 Köln környéki sörözőre korlátozódik a főzése. A Konvention egyszerűen „könnyű, teljesen leerjesztett, komló hangsúlyos, tiszta felsőerjesztésű Vollbier”-nek nevezi.

Blonde ale

Manapság sok (amerikai) mikro sörfőzde és kocsmai sörfőzde gyártja. Léteznek helyi variációk (a nyugati sörfőző pubok sörei rámenősebbek, hasonlóak a pale ale-hez), de a legtöbb helyen a „belépő szintű” kézműves sörnek tekintik.

Cream ale

Az amerikai ászok típus felsőerjesztésű megfelelője. Felsőerjesztésű (ale) sörfőzők készítették, hogy versenyezzenek az ászok sörrel az Észak- Keleti és a Közép- Atlanti államokban. Eredetileg habzó, vagy asztali ale-ként volt ismert. Sok sörfőző láger élesztőt használt (néha még most is), akkoriban nem keverték ale élesztőkkel. Sok sört a „kräusen” eljárással buborékosítanak. A hideg érlelés nem hagyományos, de modern sörfőzők néha alkalmazzák.