Kategória: Füstös, fahordós érlelésű sörök

Fahordóban érlelt sör

A fahordóban érlelés egy hagyományos gyártási mód, amelyet a nagy sörfőzdék ritkán alkalmaznak, és akkor is általában csak különleges termékeknél. Manapság egyre népszerűbbé vált Amerikában, ahol a kézműves söröket új, jellegzetes formába szeretik önteni a serfőzők. Habár más fából készült hordók is alkalmazhatók a hagyomány szerint a tölgyfahordó az igazi.

Egyéb füstös sör

👃 Illat Az alapsör illatának (pl. erős porter) és a felhasznált füstös maláta keltette füstös illatnak kellemes egyensúlyt kell alkotnia. Az alapsör és a füst jellege, intenzitása is…

Klasszikus füstös sör

A sör eredetileg Bajorországi frank területen található Bamberg nevű városka történelmi specialitása. A bükkfával füstölt malátát itt Märzen típusú félbarna ászok készítésére használják. A füstös karakter, változó a malátakészítéskor alakul ki, némelyik főzde maga készíti a füstölt malátáját.