Kategória: Fűszeres, gyógynövényes, zöldséges sörök

Karácsonyi/téli sörök

Megfigyelhető, hogy a gazdag ízvilágú, magasabb alkoholtartalmú söröket főként a téli, hideg napokon fogyasztjuk. Sok főzde ezért olyan szezonális söröket készít erre az időszakra, amely sötétebb, erősebb, gyakran fűszeres és jellemzően karakteresebb a többi sörüknél. A fűszerek használata az amerikaiakra és a belgákra jellemző, a németek és az angolok nemigen használják.

Fűszeres, Gyógynövényes, Zöldséges sör

👃 Illat A hozzáadott fűszer(ek), gyógynövény(ek), gyümölcs(ök) (továbbiakban fűszer) aromáinak észrevehetőnek kell lenniük, bár meg kell jegyeznünk, hogy némelyik fűszer illata erősebb, jobban megkülönböztethető (gyömbér, fahéj) mint mások…