Kategória: Angol világos ale

Extra Special/Erős Bitter (Angol Pale Ale)

A best bitter erősebb verziójaként tekinthetünk rá, bár sok sörfőzdének a best bitter a csúcssöre. Mivel régen a sör ára az alkoholtartalomtól függőt, így ezek a sörök némi alkoholos ízzel is rendelkeztek, így a vásárló még inkább úgy érezhette, hogy megérte a pénzét. Napjainkban Angliában az „ESB” kizárólag a Fullers egyedi megnevezése, míg az USA-ban egy malátás, keserű, vöröses, meghatározott alkoholtartalmú, angol típusú sört jelöl. A komlózása angol, vagy angol és amerikai komlók keveréke.

Special/Best/Premium Bitter sör

Eredetileg ez egy frissen, nyomás nélkül, (a gravitáció és kézi pumpa segítségével), pincehőmérsékleten (mint a real ale) csapolt sör. A 20. század elején a pale ale alternatívájaként kezdték főzni, és az után terjedt el, hogy a sörfőzők rájöttek hogyan főzhetnek szép kerek világos sört a főzővíz “burtonizálásával” és egy kevés kristály malátával.

Standard/átlagos Bitter sör

Eredetileg ez egy frissen, nyomás nélkül, (a gravitáció és kézi pumpa segítségével), pincehőmérsékleten (mint a real ale) csapolt sör. A 20. század elején a pale ale alternatívájaként kezdték főzni, és az után terjedt el, hogy a sörfőzők rájöttek hogyan főzhetnek szép kerek világos sört a főzővíz “burtonizálásával” és egy kevés kristály malátával.