Rozssör
Ezt a különleges sört először a bajor Regensburg-ban készítették, mint egy sajátos változata a jól ismert barna búzasörnek, amelyhez malátázott búza helyett malátázott rozst használtak.
Ezt a különleges sört először a bajor Regensburg-ban készítették, mint egy sajátos változata a jól ismert barna búzasörnek, amelyhez malátázott búza helyett malátázott rozst használtak.
👃 Illat Gazdag, bak-szerű, melanoidines és kenyeres malátaillat, sötét gyümölcsök (szilva, asztalt szilva, mazsola, szőlőfélék) erőteljes aromája érződik. Mérsékelttől erős fenolok (gyakorta vanília és/vagy szegfűszeg) növeli komplexitását, némi…
A régimódi bajor búzasörök gyakran sötétek voltak. Az 1950-es 1960-as években a búzasörök nem voltak valami fiatalosak, főleg idősebbek fogyasztották őket jótékony hatásuk miatt. Napjainkban a világos búzasör sokkal gyakoribb.
👃 Illat Mérsékelttől az erősig terjedő fenolok (általában szegfűszeg) és gyümölcsös észterek (általában banán) jellemzik. Az észterek és a fenolok egyensúlya változó, de a legjobb német búzasörökben nagyjából…
Nothing left to load.