KategĂłria: Angol barna ale

Észak-angliai barnasör

Az angol barna söröket általában altípusokra bontják szét a földrajzi részeknek megfelelően.

Dél-angliai barnasör

Az angol barna söröket általában altípusokra bontják szét, földrajzi részeknek megfelelően. A dél-angol (vagy „londoni típusú”) barna sörök sötétebbek, édesebbek és alacsonyabb a fajsúlyuk, mint az északi fajtáké. Palackozott termékként kezdték el árulni a XX. század elején, mely egy megnyilvánulás volt a boros erjesztésű porterek és a sokszor élvezhetetlen mild típusú sörökkel szemben. A londoni vezetékes víz felel meg a legjobban a sör készítéséhez.

Mild

A korai porter típusú sörök egyik fajtájából alakult ki. Manapság a „mild” nevet a komlókeserűség viszonylag alacsony szintjével azonosítják (azaz kevésbé komlós, mint egy pale ale, és nem igazán erős). Eredetileg az enyheség („mildness”) a sör fiatal jellegéből fakad, még nem volt meg benne az a visszafogott savasság, ami az idősebb változatokban már megmutatkozik. Némileg ritkaságnak számít Angliában; a finom fajták még mindig Birmingham környékén még mindig fellelhetők.