Standard amerikai ászok

👃 Illat

Nem érezhető vagy kevés maláta illat. Utóbbi esetben gabonás jellegű, édeskés, vagy kukorica illatú lehet. A komlóillat legfeljebb gyenge, fűszeres vagy virágos jellegű. Kevés élesztő karakter (zöld alma, DMS, vagy gyümölcsös) nem kötelező, de elfogadható. Nem diacetiles.

👀 Megjelenés

Szalmasárgától a sárgáig terjedő szín. Erős, fehér, hab, ami általában nem sokáig marad meg. Nagyon tiszta.

👅 Íz

Friss, érdes száraz jellegű ízek egy kevés gabonás vagy kukoricás édességgel. A komlóíz a semmitől az alacsonyig terjed. A komlókeserűség alacsony, közepesen alacsony szintű. Az egyensúlya az enyhén malátástól az enyhén keserűig terjed, de közel van a kiegyensúlyozotthoz. A magas szén-dioxid tartalma enyhén savas, vagy száraz „szúrósságot” ad. Nem diacetiles. Nincs gyümölcsösség.

👄 Kortyérzet

Könnyű a nagyarányú kiegészítők, mint rizs, vagy kukorica használata miatt. A nagyon erős szén-dioxid enyhe csípős érzetet kelt a nyelven.

🤔 Összbenyomás

Nagyon frissítő és szomjoltó.

📝 Megjegyzések

Az erős ízek jelenléte stílushiba. Egy nemzetkőzi stílus, beleértve a legtöbb tömegpiaci ászok sört a legtöbb országban (USA).

🌽 Összetevők

Kettő- vagy hatsoros árpa, magas arányú (akár 40%-ig) kiegészítőkkel, mint rizs, vagy kukorica.

Alap statisztika

OG: 1.040 – 1.050
IBUs: 8 – 15
FG: 1.004 – 1.010
SRM: 2 – 4
ABV: 4.2 – 5.3%

🍻 Kereskedelmi példák

  • Pabst Blue Ribbon
  • Miller High Life
  • Budweiser
  • Baltika #3 Classic
  • Kirin Lager
  • Grain Belt Premium Lager
  • Molson Golden
  • Labatt Blue
  • Coors Original
  • Foster’s Lager
Scroll to Top