👃 Illat
Nem érezhető vagy kevés maláta illat. Utóbbi esetben gabonás jellegű, édeskés, vagy kukorica illatú lehet. A komlóillat legfeljebb gyenge, fűszeres vagy virágos jellegű. Kevés élesztő karakter (zöld alma, DMS, vagy gyümölcsös) nem kötelező, de elfogadható. Nem diacetiles.
👀 Megjelenés
Szalmasárgától a sárgáig terjedő szín. Erős, fehér, hab, ami általában nem sokáig marad meg. Nagyon tiszta.
👅 Íz
Friss, érdes száraz jellegű ízek egy kevés gabonás vagy kukoricás édességgel. A komlóíz a semmitől az alacsonyig terjed. A komlókeserűség alacsony, közepesen alacsony szintű. Az egyensúlya az enyhén malátástól az enyhén keserűig terjed, de közel van a kiegyensúlyozotthoz. A magas szén-dioxid tartalma enyhén savas, vagy száraz „szúrósságot” ad. Nem diacetiles. Nincs gyümölcsösség.
👄 Kortyérzet
Könnyű a nagyarányú kiegészítők, mint rizs, vagy kukorica használata miatt. A nagyon erős szén-dioxid enyhe csípős érzetet kelt a nyelven.
🤔 Összbenyomás
Nagyon frissítő és szomjoltó.
📝 Megjegyzések
Az erős ízek jelenléte stílushiba. Egy nemzetkőzi stílus, beleértve a legtöbb tömegpiaci ászok sört a legtöbb országban (USA).
🌽 Összetevők
Kettő- vagy hatsoros árpa, magas arányú (akár 40%-ig) kiegészítőkkel, mint rizs, vagy kukorica.
Alap statisztika
OG: 1.040 – 1.050
IBUs: 8 – 15
FG: 1.004 – 1.010
SRM: 2 – 4
ABV: 4.2 – 5.3%
🍻 Kereskedelmi példák
- Pabst Blue Ribbon
- Miller High Life
- Budweiser
- Baltika #3 Classic
- Kirin Lager
- Grain Belt Premium Lager
- Molson Golden
- Labatt Blue
- Coors Original
- Foster’s Lager