👃 Illat
Alacsonytól közepesen alacsony malátaillat, ami lehet gabonás jellegű, édeskés, vagy kukoricás. A komlóillat a nagyon alacsonytól a közepesen alacsonyig terjed, fűszeres vagy virágos jellegű. Kevés élesztő karakter (zöld alma, DMS, vagy gyümölcsös) nem kötelező, de elfogadható. Nem diacetiles.
👀 Megjelenés
Szalmasárgától az aranysárgáig terjedő szín. Erős, fehér, hab, ami általában nem sokáig marad meg. Nagyon tiszta.
👅 Íz
Friss, érdes és száraz jellegű egy kevés gabonás, vagy malátás édességgel. A komló-aroma a semmitől a kevésig terjed. A komlókeserűség alacsonytól a közepes szintig terjedhet. Az egyensúlya az enyhén malátástól az enyhén keserűig terjed, de közel van a kiegyensúlyozotthoz. A magas szén-dioxid tartalma enyhén savas, vagy száraz „szúrósságot” ad. Nem diacetiles. Nincs gyümölcsösség.
👄 Kortyérzet
Közepesen könnyű test az adalékanyagok használata miatt (rizs vagy kukorica). A nagyon erős szén-dioxid enyhe csípős érzetet kelt a nyelven.
🤔 Összbenyomás
Frissítő, szomjoltó, habár teltebb, mint a standard/könnyű verziók.
📝 Megjegyzések
A prémium sörök kevesebb adalékot tartalmaznak, mint standard/könnyű megfelelőik, és előfordulhat, hogy csak árpamalátából készülnek. Az erős ízek stílus hibának számítanak, de a prémium ászok karakteresebbek, mint a standard/könnyű társaik.
🌽 Összetevők
Kettő- vagy hatsoros árpa, akár 25%-ig terjedő kiegészítőkkel, ami rizs, vagy kukorica.
Alap statisztika
OG: 1.046 – 1.056
IBUs: 15 – 25
FG: 1.008 – 1.012
SRM: 2 – 6
ABV: 4.6 – 6%
🍻 Kereskedelmi példák
- Full Sail Session Premium Lager
- Miller Genuine Draft
- Corona Extra
- Michelob
- Coors Extra Gold
- Birra Moretti
- Heineken
- Beck’s
- Stella Artois
- Red Stripe
- Singha