Wellington bélszín

Wellington bélszín • beef wellington s

HOZZÁVALÓK

450 g fehér csiperkegomba

15 g sózatlan vaj

60 g apróra vágott mogyoróhagyma

5 g só

2,5 g frissen őrölt feketebors

15 ml száraz cherry

7 g szárírott kakukkfű

85 g májpástétom

900 g bélszín, 20 percre lehűtve

450 g levelestészta

1 tojás

15 ml víz

kevés liszt

ELKÉSZÍTÉS

Rakd a csiperkegombát robotgépbe és aprítsd finomra, majd szedd ki egy tiszta konyharuhára, csavard össze és préseld ki belőle a folyadékot, amennyire csak tudod.

Olvaszd fel a vajat egy serpenyőben közepes hőfokon, add hozzá a gombát és a hagymát, és gyakori kevergetés mellett főzd kb. 5 percig, amíg a gombák barnulni nem kezdenek. Ezt követően jöhet a cherry és a kakukkfű, folytasd a keverést, amíg a folyadék el nem párolog, majd vedd le a tűzről, hagyd kihűlni és tedd lefedve a hűtőbe minimum egy órára.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben keverd össze a gombás mixet és a májpástétomot, és fedd be vele alaposan a bélszín minden oldalát. Keverd össze a felvert tojást a vízzel, és tedd félre.

Egy enyhén lisztes deszkán készítsd elő a levelestésztát kb 20×25 centis, fél cm vastag téglalap alakban, helyezd a bélszínt a közepére, és hajtogasd fel majd dolgozd össze a széleit, hogy teljesen befedje, a felesleges tésztarészeket pedig nyesd le. Kend meg finoman a tojással, majd rakd át a tésztába csomagolt bélszínt egy sütőpapírral kibélelt tálba, és ecsettel vidd fel a maradék tojást.

Villával szurkáld meg 4-5 helyen a tésztát, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Süsd 25-30 percig, hogy a tészta aranybarnává váljon, eközben a hús hőmérséklete 50-55 fokig emelkedhet, így lesz épp medium rare.

A sütés után hagyd pihenni 15 percig, szeleteld fel és tálald Staropramen Granát társaságában!

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/wellington-b%C3%A9lsz%C3%ADn

Scroll to Top