Újpesten is pörög a sörbiznisz

Újpesten is pörög a sörbiznisz - 2019 02 23 18.00.44

Éppen a heti sörbeszerző túrámat nyomtam le, aminek egyik állomása a FIRST Taproom volt, ami még finoman sem nevezhető központi helynek. Újpesten található, ahol egyébként a FIRST söröket is főzik (többnyire a taproom a főzdében van, úgyhogy ez annyira nem meglepő), de még a kerületben sem éppen a legkönnyebben megközelíthető helyen. Gondoltam beugrom egy sörre és megnézem mekkora élet van egy átlagos szombat este és eléggé meglepődtem a tömegen.

Újpesten is pörög a sörbiznisz - 2019 02 23 18.00.23

Egy elég nagy csoport volt éppen ott, akik a főzdetúrára érkeztek. De nem csak ők voltak ott, hanem random arcok is, akik csak lejöttek sörözni. Láthatóan a főzdetúrával egybekötött sörözés bejött a népnek, hiszen nem úgy néztek ki, mint akik lenyomják a túrát és mennek a dolgukra, hanem szívesen maradnak majd utána is.

CSEKKOLJÁTOK A FŐZDE ADATLAPJÁT ÉS A SÖREIT

A hely maga elég tetszetős, nem egy romkocsma érzése van. Letisztult designnal találkozik az ember, amit neon táblák egészítenek ki. Személy szerint nekem ez a legideálisabb környezet egy nyugodt sörözéshez. Kicsit a miskolci Zip’s brewhouse-ra emlékeztet, a félhomályban nem különösebben hivalkodó belső elrendezéssel. Összesen 70 fő fér el kényelmesen, ha le is akarnak ülni, de ha állófogadás van, akkor akár 100 fő is megfér egymás mellett.

Újpesten is pörög a sörbiznisz - 2019 02 23 18.23.23

A kiszolgálás parádés, a söröket illetően pedig eléggé ki vannak képezve a pultosok, hogy ne tudj kifogni semmilyen kérdéssel rajtuk. 8-10 sör van csapon, amik között az alapdarabok mellett a small batch és travel series sörök is csapon voltak és lesznek is. Niylván a legújabb eresztés lesz elérhető, ha már úgyis a másik szobában főzik azokat. A csapolt kínálat mellett természetesen üveges/dobozos sörök is vannak, amire elég nagy a kereslet. Az árazást tekintve teljesen átlagosnak mondható, sőt az alapdarabok talán még kicsivel jóárasabbak is, mint máshol. Konyha sajnos nincsen (de ez még változhat), de bárki, aki megéhezik rendelhet ételt a kocsmába, ha a ropi-chips kombó nem lenne elég. 

Újpesten is pörög a sörbiznisz - 2019 02 23 18.26.57

A Taproom egyébként (ha eddig még nem jött volna át) nem éppen az a tipikus „ugorjunk le pár sörre a haverokkal” jellegű hely, hiszen az ide való látogatást tervezni kell. Viszont nem is feltétlenül ez a profilja, hanem a főzdetúrák és a csoportos megmozdulások. Mivel egy méretes udvar is tartozik a főzde területéhez, ezért ha kicsit élhetőbb lesz kint is az időjárás kisebb-nagyobb kültéri kitelepülések, bulik is vannak, ami megint csak olyan jellegzetesség, amit a városban nem nagyon lehetne megvalósítani. Például egy kis szabadtéri sütögetést. És ha már szabadtér, akkor áprilisban nyit a fedett teraszuk is, úgyhogy ki is lehet majd üldögélni sörözni, akkor is ha nincs semmi szervezett hepaj.

Újpesten is pörög a sörbiznisz - 2019 02 23 18.02.34

Összességében elmondható, hogy megéri kilátogatni a város szélére, megnézni a főzdét és iszogatni, mert kényelmesen lehet kóstolgatni, megismerni a söröket, nem kell egymás hátán átmászni, ha sört akarunk kérni a pultnál. Leginkább csoportos összeröffenésekre javallott kilátogatni, de ha van valami hétvégi kinti sütögetés, főzőcskézés, abba is nagyon megérős lehet becsatlakozni. 

Újpesten is pörög a sörbiznisz - 2019 02 23 18.30.46

Scroll to Top