Hozzávalók 4 főre:
100 g burgonya apró kockákra vágva
200 g újhagyma feldarabolva
egy ek libazsír (vagy bármilyen zsiradék)
ízlés szerint só, bors
100 g Nyúlon túl sör
vaj, tejszín
szükség szerint víz (az elforrt folyadék pótlására)
Túrógombóc:
175 g túró
25 g búzadara
fél tojás
1 egész chipotle chili
Pácolt retek:
2 db retek
1 dl Nyúlon innen sör
0,5 dl almaecet
1 kk cukor
4 szelet sült füstölt tarja:
4 db vékony szelet hagyományosan füstölt tarja két sütőpapír közt sütőben ropogósra sütve
Újhagyma olaj:
egy csokor újhagyma zöldje hidegen sajtolt napraforgóolajjal összeturmixolva, majd átszűrve (hűtőben sokáig eláll)
A főzési folyamat:
Leves:
A krumplit és az újhagymát feldaraboljuk, majd egy lábasban zsíron megfonnyasztjuk. Felöntjük a húsleves és a sör keverékével. Amikor a krumpli puhára főtt, összeturmixoljuk. Sűrítjük tejszínnel és vajjal.
Levesbetét 1 (túrógaluska):
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, két kanállal galuskákat szaggatunk, és kifőzzük.
Levesbetét 2 (pácolt retek):
Készítünk egy páclevet sörből, ecetből, cukorból. A retket kis kockákra vágjuk és lepácoljuk.
Levesbetét 3 (előre elkészítjük):
Ropogós füstölt tarja, újhagyma olaj.
Tálalás:
A tányérban elhelyezzük a betéteket, ráöntjük a levest, majd az olajat rácsepegtetjük.