A menükombinációkat Bukovinszky László, a sörfőzde egyik tulajdonosa és Sámson Zsófia, a Gerlóczy mestercukrásza közösen álmodta meg. A sörfőzde nem most vágja bele a fejszéjét először a sörgasztróba, hiszen a tematikus söreikhez rendszeresen készülnek valami ételhez kötődő huncutsággal.
László ezt mondta a kezdeményezésről: „A mai sörtrend a kísérletezésről szól. A sörözés fogalmát éppen ezért szeretnénk kitágítani, hogy az embereket megismertessük azzal, sörözni nem csupán önmagában izgalmas. A sör akkor lesz jó, ha a maláta-édesség és a komló-keserű, valamint az egyéb összetevők, mint a gyümölcsök és fűszerek szép harmóniát alkotnak. A Szent András söröket és a Gerlóczy sütiket úgy válogattuk össze, hogy egymás értékeit kiemeljék, és különleges élményt nyújtsanak. Együtt még annál is jobbak, mint külön-külön.”
Mostantól minden héten egy új párosítás lesz terítéken az Ogre Bácsiban. Az első párosítás a Citrom tarte (Gerlóczy Cukrászda – Czakó Kert) & Mutti (New Age Hoplager – Szent András Sörfőzde) volt és holnapig még elérhető, ha szeretnél rákóstolni.
A sör-süti kombók szerdától szerdáig lesznek elérhetőek és az alábbiak várhatóak még:
Meggyes Pisztáciás torta & Meggyes Sör (Meggyes Lager)
Eszterházy szelet & Vári Nővérek ’18 (Summer Pale Ale)
Erdei gyümölcsös Panna Cotta & Málnás Búza (Szüretlen Málnás Búzasör)
Tonkababos csoki tartelette & Óarany (Vienna Lager)
Erdei gyümölcsös Panna Cotta & Arany Korsó 93’ (Tradicionális Lager)
Brownie aszalt gyümölcsökkel & Betyár Király (Gyümölcsös Stout)