Sörsnack

Sörsnack • sorsnack

HOZZÁVALÓK

1 kg krumpli (nem újkrumpli, mert annak magas a víztartalma)
1 evőkanál só 
20 dkg liszt 
1 db tojássárgája 
15 dkg reszelt sajt
2 evőkanál felkockázott bacon 
4 dkg vaj vagy zsír 
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kávéskanál fehérbors 
1 teáskanál só 
1 teáskanál aprított snidling 
Olaj a sütéshez
Lisztmorzsa és tojás a panírozáshoz 

ELKÉSZÍTÉS

Megfőzzük a krumplit (héjában), és hozzátesszük az 1 evőkanál sót. A felkockázott bacont megsütjük. A megfőtt, megtisztított forró krumplit áttörjük krumplinyomóval, majd az áttört krumplimasszához hozzáadjuk a következőket és összegyúrjuk: 20 dkg liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 evőkanál sült bacon, 15 dkg reszelt sajt, 1 csipet szerecsendió, 1 kávéskanál fehérbors, 2 kávéskanál só, 1 teáskanál snidling, ½ dl Staropramen Granát.
 
A tésztát elterítve kinyújtjuk egy belisztezett vágódeszkán, és késsel formára vágjuk, a maradékból pedig gombócokat gyúrunk. Bepanírozzuk a formára vágott, gyúrt krumpli téglalapokat és a gombócokat, és olajban kisütjük.

A sörsnackhez kétféle mártogatóst készítünk. 

1. Besameles

Hozzávalók:
2 evőkanál liszt 
1 evőkanál rókagomba
1 dl Staropramen Unfiltered
2-3 levél medvehagyma 
2 csipet só
5 dkg vaj
2 dl tej
 
A vajat forrósítjuk, beletesszük a lisztet, és fehéredésig hevítjük. Beleöntjük a tejet, a sört, beletesszük a sót, a rókagombát, a felaprított medvehagymát, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.

2. Paradicsomos

Hozzávalók:
2 evőkanál paradicsompüré 
2 dl sör Staropramen Unfiltered
1 evőkanál olaj
1 ág kakukkfű
1 fej vöröshagyma

Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megsózzuk (1 csipet), beletesszük a paradicsompürét és lepirítjuk. Beleszórjuk a száráról lehúzott kakukkfűleveleket, felöntjük sörrel, majd ízlés szerint liszttel besűrítjük.

 

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/sorsnack

Scroll to Top