HOZZÁVALÓK
1 kg krumpli (nem újkrumpli, mert annak magas a víztartalma)
1 evőkanál só
20 dkg liszt
1 db tojássárgája
15 dkg reszelt sajt
2 evőkanál felkockázott bacon
4 dkg vaj vagy zsír
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kávéskanál fehérbors
1 teáskanál só
1 teáskanál aprított snidling
Olaj a sütéshez
Lisztmorzsa és tojás a panírozáshoz
ELKÉSZÍTÉS
Megfőzzük a krumplit (héjában), és hozzátesszük az 1 evőkanál sót. A felkockázott bacont megsütjük. A megfőtt, megtisztított forró krumplit áttörjük krumplinyomóval, majd az áttört krumplimasszához hozzáadjuk a következőket és összegyúrjuk: 20 dkg liszt, 4 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 evőkanál sült bacon, 15 dkg reszelt sajt, 1 csipet szerecsendió, 1 kávéskanál fehérbors, 2 kávéskanál só, 1 teáskanál snidling, ½ dl Staropramen Granát.
A tésztát elterítve kinyújtjuk egy belisztezett vágódeszkán, és késsel formára vágjuk, a maradékból pedig gombócokat gyúrunk. Bepanírozzuk a formára vágott, gyúrt krumpli téglalapokat és a gombócokat, és olajban kisütjük.
A sörsnackhez kétféle mártogatóst készítünk.
1. Besameles
Hozzávalók:
2 evőkanál liszt
1 evőkanál rókagomba
1 dl Staropramen Unfiltered
2-3 levél medvehagyma
2 csipet só
5 dkg vaj
2 dl tej
A vajat forrósítjuk, beletesszük a lisztet, és fehéredésig hevítjük. Beleöntjük a tejet, a sört, beletesszük a sót, a rókagombát, a felaprított medvehagymát, és 1-2 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.
2. Paradicsomos
Hozzávalók:
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl sör Staropramen Unfiltered
1 evőkanál olaj
1 ág kakukkfű
1 fej vöröshagyma
Olajon megdinszteljük a felaprított hagymát, megsózzuk (1 csipet), beletesszük a paradicsompürét és lepirítjuk. Beleszórjuk a száráról lehúzott kakukkfűleveleket, felöntjük sörrel, majd ízlés szerint liszttel besűrítjük.
Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/sorsnack