Sörpiknik a város közepén

Én kifejezetten vártam már a Belvárosi Sörfesztivált, mert miközben a sörlistát írtam össze már kapásból láttam olyat tételeket, amik felkeltették az érdeklődésemet. Például a megújult Horizont hordóérlelt sörei vagy a Beercase külföldi felhozatala. Amellett, hogy ezekre is rákóstoltam elég sok egyéb tételbe is belefutottam, amik megragadták a tekintetemet.

Sörpiknik a város közepén - 2019 06 05 20.34.56

Mielőtt az ajánlott kóstolólistát megosztanám veletek pár praktikus tanács a kilátogatáshoz. Érkezés után az első dolog, hogy be kell szerezni egy poharat, mert a rendezvény ingyenes, azonban csak logózott pohárba csapolnak nektek. Ha van tavalyi vagy azelőtti poharatok azok is megfelelnek a célra. A Craft Master One poharakat a sörös standoknál is meg tudjátok venni, viszont ha a kicsit elegánsabb változatot szeretnétek, akkor azt csak a Hellopay bódékban tudjátok majd beszerezni. Mivel készpénzmentes fesztiválról van szó ugyanezekben a bódékban tudtok Hellopay kártyát is kérni és pénzt tölteni rá, de bankkártyával vagy mobillal is tudtok fizetni az érintős termináloknál.

A mosdók a már megszokott helyeken vannak és még mindig fizetősek. Egész pontosan 200 magyar forintot kell fizetni, ha szeretnénk könnyíteni magunkon, cserébe viszont nem ToiToi-ba kell menni, hanem kultúrált konténer WC-k vannak, ahol kezet is lehet mosni. A digitalizáció térnyerését mutatja az is, hogy már a WC-s néniknél is van POS terminál, ergo ott is lehet kártyával fizetni. A másik nagyon fontos helyszín, amit érdemes megjegyezni a pohármosók elhelyezése. Én kettő pohármosóval találkoztam, az egyik az emlékműnél található a Divino standjával szemben, míg a másik a tér közepénél a Kozel truck mellett van.

Sörpiknik a város közepén - 2019 06 05 16.44.03

Kaja tekintetében elég jó a helyzet, mert remek lehetőségek vannak. Vannak a szokásos opciók, mint a Zing burger, Paneer, hosszú kajás standok, Kolbice, de szerencsére az én kedvencem is kint van. Ha igazán jót akartok enni, akkor a Zabáljcsak! foodtruckját keressétek fel, ugyanis ott olyan pulled-pork szendót kaptok, hogy a fal adja a másikat!

Most, hogy remélhetőleg sikerült kellően felcsigáznom benneteket mondom is a sörös bakancslistát, amit teljesíteni kell. Itt megint szekciókra bontom a lehetőségeket, hogy mindenki találjon a saját szájíze és vérmérsékletének megfelelő söröket.

Sörpiknik a város közepén - 2019 06 05 18.34.48

The Rookie

Most ismerkedsz a sörök világával, eddig a lagerek és az egyszerűbb sörök voltak csak a fókuszodban. „Lassan járj, tovább érsz” elven haladva ismerkedsz a sörökkel.

Arany Apa – Apa- 4,7%

Face To Face – Ipa- 6,5%

Fehér Nyúl Pils – 5,0%

FIRST IPA – 5,6%

Neked Csak Lager

Horizont Delight IPA

Sörpiknik a város közepén - 2019 06 05 18.05.00

A csúcsra járatott sörös

A lagerek már nem elégítik ki az ízlelőbimbóidat. Ismered az IPA-t és nem is egyet kóstoltál már belőle. Keresed az újabb ízeket, de a slágerstílusok azok amik többnyire meghódítják az ízlésedet.

Beercase stand – Kicking Kohatu kangaroo

FIRST Evergreen IPA – 6%

FIRST Flower Power – 5%

Horizont x Whitestork Take me somewhere nice (passionfruit sour IPA) – 7%

Rizmajer Popcorn IPA

UGAR Gray Matter – Fekete teás West Coast IPA 7,2%

Horizont Hazy queen – NE IPA – 6%

Sörpiknik a város közepén - 2019 06 07 23.25.39

A veteránok

Ha már nem hoz lázba egy újabb sörpremier vagy egy újabb NE IPA, ezek az újdonságok, akkor is megdobogtatják a szíveket. Amiket nem listázok az a Beerside standja, ahol nem csak soft-serve van, hanem mindenféle külföldi nyalánkság (Mikkeller, Omnipollo, Pöhjala, Tool)

Tennesse Spirit – tennessee whiskey barrel aged barley wine – PREMIER

Caribbean Spirit – rum barrel aged barley wine – PREMIER

Pilot Series #16 – Dupla IPA – 9%

AgrárX – Dupla IPA 8%

Detoxide -Russian Imperial Stout 10,5 %

Narancsos Berliner Weisse – PREMIER

Sörpiknik a város közepén - 2019 06 07 18.43.37

Összességében az idei Belvárosi Sörfeszt is hozta a kötelezőt, nekem az egyik kedvenc nyári sörfesztemmé avanzsálódott. Családias érzése van az egésznek, a kilátogatók mindannyian olyanok, mintha piknikezni jöttek volna a parkba, a kiállítók pedig kitettek magukért a kínálatot tekintve. Üvegpohárból még a sör is jobban esik, a fizetős WC pedig kultúrált, ha egész este kint vagy, akkor is 1 korsó sör árából járhatsz kulturált mosdóba. Még 3 napig lesz a sörfeszt a Szabadság téren, mindenképpen menjetek ki, ha egy jót akartok sörözni!

Scroll to Top