Sörös pulykaragu

Sörös pulykaragu • soros pulykaragu

HOZZÁVALÓK

kevés olaj

1 fej hagyma

1 nagy sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

25 dkg pulyka apróhús

só, bors ízlés szerint

1 babérlevél

1 kávéskanál mustár

2-2,5 dl Staropramen Unfiltered sör

1 teáskanál rétesliszt

ELKÉSZÍTÉS

Az apróra vágott hagymát és a feldarabolt zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróhúst. Addig pirítjuk, amíg mindenütt kifehéredik, aztán sózzuk, borsozzuk. Ezt követően rárakjuk a mustárt és babérlevelet, jól elkeverjük, és felöntjük 2-2,5 dl Staropramen Unfiltered sörrel. Lefedve puhára főzzük (kb. 1 óra). Amikor a hús megpuhult, lisztből és sörből habarást keverünk egy kis csészében, és a ragut besűrítjük vele. Néhány percig forraljuk.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6r%C3%B6s-pulykaragu

Scroll to Top