HOZZÁVALÓK
kevés olaj
1 fej hagyma
1 nagy sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
25 dkg pulyka apróhús
só, bors ízlés szerint
1 babérlevél
1 kávéskanál mustár
2-2,5 dl Staropramen Unfiltered sör
1 teáskanál rétesliszt
ELKÉSZÍTÉS
Az apróra vágott hagymát és a feldarabolt zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük az apróhúst. Addig pirítjuk, amíg mindenütt kifehéredik, aztán sózzuk, borsozzuk. Ezt követően rárakjuk a mustárt és babérlevelet, jól elkeverjük, és felöntjük 2-2,5 dl Staropramen Unfiltered sörrel. Lefedve puhára főzzük (kb. 1 óra). Amikor a hús megpuhult, lisztből és sörből habarást keverünk egy kis csészében, és a ragut besűrítjük vele. Néhány percig forraljuk.
Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6r%C3%B6s-pulykaragu