HOZZÁVALÓK
0,5 l Staropramen Dark
300 ml tejszín
200 g étcsokoládé
7 tojás sárgája
50 g cukor
egy nagy marék dió
6 db teljes kiőrlésű babapiskóta
ELKÉSZÍTÉS
A 0,4 dl Staropramen Darkot és a tejszínt összefőzzük, beletesszük a csokidarabokat, és addig főzzük, amíg krémes állapotot nem kapunk. A tojássárgáját és a cukrot összekeverjük, majd a felfőzött csokis-sörös-tejszínes krémmel összefőzzük. Mialatt picit hűlni hagyjuk, a maradék 1 dl sört addig forraljuk, amíg egy sör-redukciót nem kapunk. A krémet pohárba öntjük, tejszínhabbal díszítjük, a redukciót és az összemorzsolt diót pedig a tetejére szórjuk. 2 óra hűtés után fogyasztható.
Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/s%C3%B6r%C3%B6s-csokikr%C3%A9m