Nekem személy szerint nincs nagy igényem a sörkorcsolyákat illetően, de egy kicsit mindig megváltozik a véleményem, amikor finomság kerül e kezem közé. A rántott kovászos uborka az egyik legtutibb cucc, amit csak ettem.
Alább a receptek, hogy otthon is ki lehessen próbálni!
Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal
Hozzávalók:
- 500g kovászos uborka
- panírozáshoz: liszt, tojás, kenyérmorzsa
A mártogatós hozzávalói:
- 2 csomag újhagyma
- 2dl görög joghurt
- 2dl majonéz
- 1 csokor snidling apróra vágva
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- olívaolaj
Elkészítés:
Az uborkákat 4 felé vágjuk, jól lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk őket és alacsony hőfokon nagyon picit kiszárítjuk, majd panírozzuk és forró olajban kisütjük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és olívaolajon lassú tűzön karamellizáljuk, amíg színt nem kap. Ha ez megvan, összekeverjük a többi hozzávalóval és snidlinggel megszórva tálaljuk.
*****************************
Édes malacos popcorn
Hozzávalók:
- 1 zacskó sós popcorn
- 10 dkg bacon
- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 2 evőkanál méz
- 2 teáskanál hagymapor
- 2 teáskanál fokhagyma por
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A bacont egészben kisütjük, majd mikor már ropogós, fölszeleteljük és a többi hozzávalóval összekeverjük. Végül pedig a forrón kipattogott popcornnal összeforgatjuk.
***************************************
Curry-s kolbász
Hozzávalók:
- grillkolbász (marha)
- ananász apró kockákra vágva
- pirított mogyoró apróra vágva
- 0,5 kg szárított salotta hagyma
A curry pasta hozzávalói:
- 40 g Sárga Curry paszta
- 1 dl húsleves
- 3 dl Kókusztej
- 1 db Lime leve
- 2 g kaffír lime levél
- 15 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- étolaj
- 1 evőkanál tamarind
- 2 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál barnacukor
Elkészítés:
A hagymát olajon dinszteljük, utána belekeverjük a curry pasztát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük kókusztejjel és a húslevessel szósz állagúra sűrítjük, tamarinddal, kaffír lime levélel, illetve lime lével ízesítjük. A sósságát halszósszal állítjuk be. Főtt burgonyával adagonként botmixerrel összeturmixoljuk. A vékony karikákra vágott salotta hagymát a 70 fokos sütőben sütőpapírra teregetve 3 órán át szárítjuk, míg ropogós nem lesz. A megsült kolbászokra rátesszük a szószt, a felkockázott ananászt, valamint a szárított salotta hagymát.