A Sörszövetség elindított egy olyan folyamatot, ami a sörgasztronómia kialakulását támogatta és szorgalmazta. Ennek keretében csináltak tavaly Sörgasztronómiai Hetet, aminek október 9. és 15. között rendezik meg a második felvonását, immár országos szinten.
Országosan 14 étterem készült és kínál majd a különböző sörtípusokhoz illeszkedő sör-étel párosításokat. Kiderül, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik legjobban egy testesebb barna. A megmozduláshoz idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak.
„Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre” – mondta el Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.
Legalább két olyan állomás is lesz, ahol kézműves söröket szolgálnak majd fel a menükhöz, ami az én olvasatomban kicsit komolyabbá teszi a menüt. Ha már menüknél tartunk, akkor a sörkorcsolyáktól kezdve a komoly, 3-4 fogásos menükig minden lesz majd terítéken.
A résztvevő helyekről és a menükről részletesen alább találtok infót.
A Sörgasztronómiai Héten résztvevő budapesti éttermek:
Budapest, Hegedűs Gyula u. 2, 1137
Budapest, Szent István tér 9, 1051
Budapest, Királyi Pál u. 14, 1053
Budapest, Jókai tér 5, 1061
Budapest, Mozsár u. 9, 1066
Budapest, Madách Imre tér 3, 1075
Budapest, Kecskeméti u. 6, 1053
Budapest, Lánchíd u. 7, 1013
Budapest, Váci u. 86, 1056
Budapest, Váci u. 33, 1052
Budapest, Liszt Ferenc tér 7, 1061
A Sörgasztronómiai Héten résztvevő vidéki éttermek:
Debrecen, Bem tér 15, 4026
Papa Joe’s Saloon & Steakhouse
Sopron, Várkerület 108, 9400
Papa Joe’s Saloon & Steakhouse menü
Nagykanizsa, Deák tér 10, 8800