Roston sült thai tőkehal

Roston sült thai tőkehal • thai baked haddock

HOZZÁVALÓK

1 szál citromfű, csak a nagyobb darabokra vágott levelek
½ kimagozott és vékony csíkokra vágott piros erős paprika
4 teáskanál (20 g) hámozott, apróra vágott gyömbér
2 teáskanál (10 g) koriandermag
2 evőkanál (30 g) friss koriander
4 apróra vágott mogyoróhagyma
3 apróra vágott gerezd fokhagyma
4 teáskanál (40 ml) szezámolaj
6 evőkanál (90 ml) fehér rizsecet
¼ bögre (60 g) vaj
500 g megtisztított, négybe vágott tőkehal
só, bors

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Egy nagy tálban keverd össze a citromfüvet, csípős paprikát, gyömbért, koriandermagot és leveleket, mogyoróhagymát, fokhagymát, szezámolajat és a rizsecetet.
Vágd a sütőpapírt négy, egyenként 30 cm széles darabra és kend meg vajjal.
Mindegyik sütőpapírra tegyél egy darab tőkehalat. Úgy helyezd el a tőkehalat, hogy ne a papír közepén, hanem kicsit a szélén legyen, hogy később könnyen ráhajthasd a sütőpapírt. 
Sózd, borsozd és kend meg egyenletesen a páccal.
Hajtsd rá a sütőpapírt a széleket oldalanként egy-egy centiméteren összefogva, hogy egy félkör alakú csomagot kapj. Fontos, hogy a szélek jól zárjanak, így nem szökik el sütés közben a gőz. A csomagokat helyezd egy tepsire, tedd előmelegített sütőbe és 8-10 perc alatt süsd készre.
Tedd tányérra, de a sütőpapírt csak fogyasztás előtt nyisd szét.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/roasted-thai-style

Scroll to Top