Prágai melegszendvics

Prágai melegszendvics • pragai melegszendvics

HOZZÁVALÓK

2 fej lilahagyma
250 g csiperke gomba
2 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
1 dl Staropramen Premium
kevés olaj
só-bors
jó minőségű fehér kenyér
rengeteg kemény sajt
szezonban pár szál spárga

ELKÉSZÍTÉS

Vágjuk fel a hagymát és a megtisztított gombafejeket, majd egy kevés olajon egy felhevített serpenyőben dinszteljük meg. Adjunk hozzá 1 dl Staroprament, fűszerezzük, dobjuk mellé a petrezselymet és süssük le az egészet.
Vágjunk vastagabb kenyérszeleteket, kenjük meg őket vékonyan vajjal, kanalazzuk rá a sült hagymás-gombát, és vastagon terítsük be sajttal. Használhatunk szeleteket, de reszelhetjük is.
A sütőnk max fokozatán grillezzük, ameddig a sajt aranybarnára nem sül. Szezonban pároljunk mellé spárgát is!

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/pr%C3%A1gai-melegszendvics

Scroll to Top