Mad Scientist – Liquid Cocaine sör

Mad Scientist - Liquid Cocaine - mad scientist liquid cocaine 2
  • Főzde neve: Mad Scientist
  • Típus: Imperial/Double IPA
  • Szín: borostyánsárga
  • ABV: 9%
  • IBU: 120

Sörfőzde leírása a sörről

A dupla IPA egy kicsit olyan, mint a dupla eszpresszó: sokan a szimplát isszák, de van, akinek már az nem elég. Négy különböző amerikai komló alkotja meg azt a gyilkos harmóniát, ami ennek a sörnek a jellemzője. Citrusos, gyümölcsös, malátás és persze erős. Kezdő sörfogyasztóknak nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Egy korsó sörben 10 gramm komló van, és annyi alkohol, mint két feles pálinkában. Ez a sör nem szeretne neked megfelelni, nem szeretné, hogy a talpaspoharadban lötyögtesd a libamáj mellé. Nem akarja, hogy kiérezd a csodálatos maracuja, ribiszke, fenyő, currylevél aromakört. Lazítsd meg a nyakkendődet, ismerd el, hogy ez most egy fárasztó nap volt, kérj egy korsóval, és meglátod, jobb lesz. Sokkal jobb.

Díjak:

Az Ország Söre, 2017 (közönségdíj)

KSE XII. Nemzetközi Sörverseny és Sörmustra, Miskolc, 2018 (ezüst)

TESZT

Nehéz napod volt és egy picit erősebbre vágysz? Vagy csak simán a magas alkoholfok szerelmese vagy? Akkor jó helyen jársz, ugyanis neked találták ki a Mad Scientist 9%-os dupla IPA-jat, melynek találóan csak annyi a neve: Liquid Cocaine!

Pohárba kitöltve már a habjából és az illatából lehet látni/érezni, hogy egy masszív, nem finomkodó sörrel van dolgunk. Orrba vág a brutális citrusos, édeskés illat. Habja végtelenül vastag és tartós. Elérkezünk az első kortyhoz, és rögtön megérti, miért is ez lett a neve: rabul ejt ez a masszív, komplex sör. Malátásan édeskés íz mellé sokkal inkább a mézes-gyantás komlós ízjegyek jönnek, mintsem a frissítő citrusos, gyümölcsös íz. Nagyon intenzív, erős, „súlyos” sör ez, de egy teljesen patika dupla IPA ez, mondhatni ilyennek kell lennie egy ilyen stílusú sörnek.

Aki egy könnyed „dzsúszos”, gyümölcsös, citrusos IPA-ra vágyik, neki nem ez lesz a kedvenc söre. Viszont aki már haladó, feketeöves sörkedvelő, neki bátran ajánlom. Higgyétek el, nem fogtok ebben a sörben csalódni.

https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/23/mad-scientist_liquid-cocaine_2.jpg
https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/23/mad-scientist_liquid-cocain_3.jpg
https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/23/mad-scientist_liquid-cocaine_1.jpg
Scroll to Top