HOZZÁVALÓK
1 kg marhahús
1 teáskanál (15 ml) növényi olaj
só és frissen őrölt feketebors
200 g ementáli sajt
12 kis hamburger zsemle
½ fej jégsaláta
3 szeletelt paradicsom
2 vékonyra szeletelt lilahagyma
½ bögre (125 ml) majonéz
½ bögre (125 ml) ketchup
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsd elő a grillt magas hőmérsékleten.
A húsból készíts 12 darab kb. 5 cm átmérőjű pogácsát.
Sózd és borsozd meg a pogácsákat, 4-5 percig süsd az egyik oldalukat, majd óvatosan fordítsd meg őket.
Tegyél mindegyikre egy-egy darab sajtot, fedd le a grillezőt és süsd további 4 percig.
Szedd le a húsokat a grillről és 1-2 percre tedd fel a zsemléket pirulni.
A burgerhez először is kenj egy kis majonézt az alsó zsemlére. Erre jön a sajtos húspogácsa, saláta, lilahagyma és paradicsom. A felső zsemlefelet kend meg ketchuppal. Szükség esetén szúrd át a hamburgereket egy fogpiszkálóval, hogy ne essenek szét.
Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/classic-hamburger-with