Dealbreaker – Jump Ship sör

Dealbreaker - Jump Ship - db jump ship 2
  • Főzde neve: Dealbreaker Brews
  • Típus: New England IPA
  • Szín: aranysárga
  • ABV: 6%
  • IBU: 30

Sörfőzde leírása a sörről

A legegyedibb komló, amivel valaha dolgoztunk: főszerepben a kísérleti HBC 472, mely testvére, a Sabro és az Azacca támogatásával kókusz, vanília, őszibarack, tölgy, cédrus és jeges lime tea ízeit dobja szét a szádban.

TESZT

„Ez a modern stílus az Egyesült Államok New England régiójából származik. A “The Alchemist” főzde Heady Topper nevű sörét tartják a stílus első példájának, ami számtalan későbbi értelmezést inspirált, melyek népszerűsége a 2010-es évek első felében egyre nőtt. A sörfőzők folyamatosan fejlesztik, alakítják a stílust, úgy, hogy a stílus egyre kevésbé keserű irányba halad, lényegében az „IPA” fogalom megcsúfolásáig.”

Megjelenés: Aranysárga szín. Kellően ködös, de tiszta, nem zavaros. Nagy szemű fehér habbal rendelkezik, mely közepesen tartós.

Illat: Intenzív komló a háttérben enyhe malátaillattal. A kókusz van leginkább előtérben, majd következnek a barackos és fás jegyek.

Íz: Közepesen testes és lágy, közepesen szénsavas. Ahogy az illatában is, úgy az ízében is a kókusz domborodik ki elsőre és leginkább. A korty végére előjönnek tölgyes és cédrusos jegyek, majd egy enyhén keserű kicsit malátásabb lezárás következik.

Összbenyomás: A Dealbreaker söreiben én eddig még nem csalódtam és újfent egy nagyon remek NEIPA került az asztalra. Ez pont az a nagyon gyorsan csúszó tétel, mivel nem túl keserű, nem túl szénsavas és nem túl erős, mégis egy igazi ízkavalkád. Nagyon nagy pozitívum részemről, hogy a kókuszos jegyek brutálisan megjelennek benne (tapasztalataim szerint ez nem mindig van így), éppen ezért ajánlom a lassú kortyolgatást, ugyanis ahogy melegszik az ital, a kókusz egyre nagyobb térhódítást végez és teljesen más arcát fogja megmutatni az utolsó kortyra.

https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/2337/db_jump_ship_2.jpg
https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/2337/db_jump_ship_1.jpg
Scroll to Top