Ilyen lesz, amikor a séfek sört főznek kaja helyett

A Séf sör koncepció lényege, hogy a recepteket ténylegesen praktizáló sörmesterek helyett, országos hírű séfek találják ki a saját ízlésviláguknak megfelelően. Ez nagyjából azt is eredményezheti, hogy nem kerül (rögtön) döglött hód és 4000 évig érlelt múmiatetem a sörökbe. Tekintve, hogy ők mást szoktak kifőzni, így remélhetőleg érdekes lesz a végeredménye ennek a kezdeményezésnek.

Ilyen lesz, amikor a séfek sört főznek kaja helyett - 2019 03 04 18.29.58

Összesen 7 sör fog készülni az együttműködés keretén belül, tehát 7 konyhaművész vesz részt az újdonságban. Leginkább azért a bűvös hetes szám lett kiválasztva, mert éppenséggel 7 éves a Zip’s brewhouse. A résztvevő séfek pedig:

  • Pataky Péter (Hedonist – Nyíregyháza, Meatology – Budapest, IKON – Debrecen)
  • Macsinka János (vidéki top10-es étteremtulajdonos és séf)
  • Pauli Zoltán (a palkonyai életművész “séf”)
  • Krausz Gábor (a Séfek Séfe mentora)
  • Tatai Robi (a Séfek Séfe csallóközi nyertese)
  • Biro Lajos (életműdíjas séf és „gasztrolegenda”)
  • Pesti István (Michelin-csillagos séf)

Ilyen lesz, amikor a séfek sört főznek kaja helyett - 2019 03 04 18.29.47

Ami egyébként plusz különlegessége az új sörsorozatnak, hogy nem arról van szó, hogy kiválasztanak a séfek egy receptet, aztán várják, hogy sör legyen belőle és végre kóstolhassák, hanem aktívan részt vesznek (ha akarnak, ha nem) a sörfőzésben, a sörfőző üstök mellé is oda kell állniuk! Ezzel a Zip’s az egyébként is virágzását élő sörgasztrót próbálja tovább népszerűsíteni, hiszen a szakácsok az ország minden tájáról érkeztek és így sokkal nagyobb embertömeget tudnak megszólítani a söreikkel, akiket eddig talán nem tudtak. Meg hát azokat is bevonhatják a sörös világba, akik eddig inkább csak a gasztró iránt érdeklődtek, de nem tudták, hogy a sörök is felértek a gasztronómiai szintekre.

Az első sör a Tiszalöki Telepi Nevelés, ami egy American Pale Ale és egy búzasör ritka keveréke, mely egy búzamalátás, búzaélesztős, de amerikai komlóval jól megkomlózott hibrid sör. A tiszalöki jelző Pataky Peti és a sörhöz részben felhasznált vadon nőtt komló közös származási helyére utal.

Ilyen lesz, amikor a séfek sört főznek kaja helyett - 2019 03 04 18.56.25

Az első sör kifejezetten érdekesen és jól sikerült, úgyhogy kíváncsian várjuk az elkövetkezendő söröket is.

Scroll to Top