A sörforradalom nem ismer határokat! Ha szívesen kísérletezel kedvenc sörfajtáid és más ízek harmóniáját kutatva, akkor hamarosan számodra is új dimenziók nyílnak meg. Készítsd el és lepd meg magadat, illetve a barátaidat, ismerőseidet különleges sörkoktélokkal, amelyek a pezsgő buborékokkal, illetve a változatos összetevőkkel nemcsak felfrissítenek, de felejthetetlen gasztronómiai élményt is nyújtanak. Az alábbi variációkkal igyekeztünk könnyen beszerezhető összetevőkkel, házi körülmények között is kényelmesen elkészíthető, mégis gazdag és színes választékot bemutatni. Kóstolásra fel, jöjjenek a legizgalmasabb sörkoktélok!
Campari Weizen – Randevú a Riviérán
A klasszikus Campari Orange és a citrusosan frissítő búzasör találkozása. Az édeskésen fanyar maláta és a citrusos ízek mellé a keserűt ezúttal nem a komlók, hanem a Campari ízei adják – egy romantikus naplemente színeivel a koktélos pohárban.
Hozzávalók:
- 4 cl Campari
- 8 cl narancslé
- 2 dl bajor stílusú búzasör
- jég
- díszítésnek narancskarika
Elkészítés: Koktélos pohárban jégre töltjük a narancslét és felöntjük a búzasörrel, majd óvatosan rátöltjük a Camparit, illetve narancskarikával díszítjük.
*************************************
Violet Wit – Vissza a természetbe!
A levendulától lilában pompázó domboldal és az aranysárga gabonakalászok színei, a witbier korianderes citrushéjas illata és ízei, illetve a levendula titokzatos keserédes zamata egy kis friss zölddel. Jólesik, akár egy tavaszi-nyári séta a természet lágy ölén.
Hozzávalók:
- 3 cl levendulaszirup
- 0,33 l belga stílusú búzasör (Witbier)
- jég
- díszítésnek kígyóuborka-szelet
Elkészítés: Tulipán-pohárba jégre töltjük a búzasört, majd egy tölcsér segítségével a sűrűbb szörpöt az óvatosan aljára töltjük. Uborkaszelettel díszítjük.
*************************************
StrawBEERry – Eperszezon újratöltve
Aki nem annyira kedveli a komlók sajátos keserűjét, annak az eper meglágyítja és édesíti az italát, és felerősíti a lágerek mézeskenyeresen édes, gabonás ízvilágát. Ha pedig a koktélospoháron keresztül nézünk át, mindjárt rózsaszínűbb lesz körülöttünk a világ!
Hozzávalók:
- 4 cl eperszirup
- 2 dl világos (nem kesernyés) láger
- 3-4 szem fagyasztott eper
- lime
Elkészítés: A fagyasztott epreket fehérboros kehelybe tesszük, enyhén megnyomkodjuk a törőfával és a lime-gerezdeket is beletesszük majd ráöntjük az eperszirupot és óvatosan rátöltjük a sört.
*************************************
Russian Cherry Bitter – Tűz és jég egysége
A jéghideg vodka és a citrusos bodzás ízek mellé a meggyes sör és a citrom frissítően fanyar, valamint a cseresznyelikőr édes ízei és a cseresznyehéj sajátos kesernyés zamata váltakozik az ízlelőbimbóinkon. Egyszerre lángol és kellőképp hűt.
Hozzávalók:
- 5 cl vodka
- 5 cl bodzaszörp vagy szirup
- 2 cl cseresznyelikőr
- 1 dl tonik
- 1 dl Kriek Lambic (belga stílusú meggyel érlelt sör)
- citrom
- jég
Elkészítés: Talpas kehelyben jégre öntjük (vagy shakerben összerázzuk) a vodkát, a cseresznyelikőrt és a bodzaszörpöt, majd felöntjük a tonikkal, majd a meggyes sörrel.
*************************************
Vanilla Bock – Fagylaltra sör? Igen!
A vaníliafagylalt tejszínesen krémes ízeinek találkozása a pörkölt kávés-csokoládés malátával, amelyet a csokilikőr tovább erősít, és a skót whisky enyhén füstös malátája, illetve a sűrű baksör telt aromái mélyítenek el. Nem más ez, mint Wiener Ice Coffee sörfőző módra.
Hozzávalók:
- egy gombóc vaníliafagylalt
- 5 cl skót whisky
- 5 cl csokoládészirup
- 1,5 dl sötét baksör
Elkészítés: Ír kávéspohárba tesszük a vaníliafagyit ráöntjük a whisky-t és a csokiszirupot majd óvatosan felöntjük a baksörrel.
*************************************
Blonde Ice Tea – Fűszerezd meg az édes életet!
A Blonde Ale jellegzetes belga élesztőjének ízei találkoznak az édeskés almalé és a fűszeresen friss gyömbér ízvilágával, és mindezt a lime csodás friss citrusossággal fejeli meg. Friss, fűszeres, egyszerűen felszabadító!
Hozzávalók:
- 8 cl almalé
- 8 cl Ginger Ale
- 8 cl Belga stílusú Blonde Ale
- jég
- lime
Elkészítés: Shaker pohárba tesszük és megnyomkodjuk a lime-gerezdeket, majd sok jégre töltjük az almalevet, utána a ginger ale-t, valamint a belga sört, végül lime-karikával díszítjük