Görögös bárányburger

Görögös bárányburger • greek style lamb slider

HOZZÁVALÓK

1,5 kg bárányhús
1 felkockázott vöröshagyma
½ bögre (120 g) apróra vágott friss petrezselyem
4 teáskanál (60 g) szárított oregánó
só és frissen őrölt feketebors
1 hámozott és lereszelt kígyóuborka
1 bögre (250 ml) joghurt
4 teáskanál (20 ml) frissen facsart citromlé
4 teáskanál (20 g) apróra vágott mentalevél
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej vékonyra vágott jégsaláta
2 közepes, felszeletelt paradicsom 
1 vékonyra szeletelt lilahagyma
kis hamburger zsemlék

ELKÉSZÍTÉS

Melegítsd elő a grillt közepes hőmérsékleten.
A tzatzikihez egy tálban keverd össze a kígyóuborkát, joghurtot, citromlevet, mentát és fokhagymát. Ízesítsd sóval, borssal.
Egy másik tálban gyúrd össze a bárányhúst, vöröshagymát, petrezselymet és oregánót. Kis sóval és borssal fűszerezd.
A húsból készíts kis, kb. 2 cm vastag húspogácsát (kb. 15 darab jön ki belőle).
A húspogácsákat 2-3 percig süsd mindkét oldalon, amíg jó közepesen átsülnek.
Vágd félbe a zsemléket és kicsit pirítsd meg őket a grillen.
Töltsd meg a zsemléket tzatzikivel, salátával, lilahagymával, paradicsommal és húspogácsával.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/lamb-burgers-in

Scroll to Top