Gombás-marhasültes toast

Gombás-marhasültes toast • wild mushroom grilled beef and feta on toast

HOZZÁVALÓK

60 ml olívaolaj (ebből tegyél félre négy evőkanálnyit)
150 g marhahús
2 gerezd fokhagyma összetörve
500 g vegyes gomba
2 evőkanál friss aprított kakukkfű + néhány ág a díszítéshez
¼ bögre (60 ml) sherry
250 g feta sajt
16 kb. 1,5 cm vastag, átlósan vágott bagett, vajjal megkenve és megpirítva.

ELKÉSZÍTÉS

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevíts egy evőkanál olívaolajat. Sózd és borsozd meg a marhát, majd mindkét oldalát süsd 4-5 percig (így jó angolos lesz).
Tedd át a húsokat egy tálra és hagyd kihűlni.
Öntsd a maradék négy evőkanálnyi olajat a serpenyőbe, dobd bele a fokhagymát és süsd fél percig. Tedd hozzá a gombát, egy evőkanál aprított kakukkfüvet, sót és borsot. Kevergesd kb. 10 percig, amíg a gomba megpuhul. Öntsd hozzá a sherryt és párold további két percet, amíg az összes folyadék elpárolog. Vedd le a tűzről és igény szerint sózd és borsozd.
A marhát és a gombát előző nap is elkészítheted, ez esetben külön tárold őket a hűtőben. Tálalásnál viszont fontos, hogy a hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek. Ezért, ha korábban készíted el a gombát és a húst, tálalás előtt fél órával már vedd elő és hagyd szobahőmérsékleten kicsit akklimatizálódni.
A szobahőmérsékletű húst vékonyan szeleteld fel. Tegyél a bagettekre egy-egy szelet húst, majd egy kis gombát. Szórd meg kakukkfűvel és fetával. A gourmet toast elkészült.

Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/toast-with-mushrooms

Scroll to Top