Szent Andráséknál nem számít újdonságnak a szezonális sör, hiszen az Esthajnal szériájuk évek óta az egyik legtutibb karácsonyi sör, ami a piacon van, de a nyulas sörök sem kutyák (hiszen nyulak). Az idei eresztés tartja a tavalyi red ale vonalat és azt a rendszert is miszerint az egyik sör egy alapsör, a másik pedig egy szétextrázott verziója annak. Nem csak a húsvétra készült az extra változat, hanem gyakorlatilag a kerti sütögetős időszakra is gondolnak már vele.
A Nyúlon Innen egy tradicionális Red Ale, míg a Nyúlon Túl-t egy közepesen erős, bükkfán füstölt, chipotle chiliszósz teszi a BBQ-szezon ideális kellékévé. A chipotle szószt a főzde egyik partnere, az újkígyósi Kígyóscsili biztosította a sörhöz, amiről azt érdemes tudni, hogy Bánfi Krisztián és termékei az egész világon híresek; szószai már Amerikában is aranyat érnek. Arany és ezüst minősítést szerzett a The World Hot Sauce Awards-on.
RED Ale
ABV: 4.9%
IBU: 42
EBC: 62
Füstölt chilis RED Ale
ABV: 4.9%
IBU: 42
EBC: 64
Különleges összetevők: bükkfán füstölt chipotle chili szósz.
FŐZD MEG SÖRREL A HÚSVÉTI MENÜT
A sörfőzde a Kigyóscsilivel és a Nagylaposi Birkacsárdával összefogva ráadásul egy komplett húsvéti menüt is összerakott, természetesen az idei húsvéti sörök felhasználásával.
- újhagyma krémleves chipotle chilis túrógombóccal – KATTINTSATOK A RECEPTÉRT
- báránygerinc spenótos nudlival, tavaszi salátával – KATTINTSATOK A RECEPTÉRT