Space Next – First Date sör

Space Next - First Date - dsc 3353
  • Főzde neve: Space Next
  • Típus: Milkshake IPA
  • Szín: rézvörös
  • ABV: 6.2%
  • IBU: 33

Premier

Teszt

Valahogy nem tudom nem értékelni azt, amit a Space Next indulása óta csinál: A gerillafőzde kezdésnek letett az asztalra egy kiváló APAIPA párost, amolyan formagyakorlatként, majd, mint aki letudta a kötelezőt, elkezdett játszani az alapanyagokkal. Jött is sorjában a római köményes búza, a kávés stout, majd a matcha teás APA, ami kategóriájában simán a kedvencem lett. Nem olyan rég pedig megérkezett az új főzetük, de aki figyelte a sormintát, már nem számított holmi 4 alapanyagra korlátozott sörre, és jól is tette. Az újonc ugyanis egy datolyával megküldött laktózos IPA lett, egy olyan párosítás, amihez hasonlóról még nem is hallottam. Már csak ezért (is) meg kellett kóstoljam.

A sör kitöltve már színében is a datolyára játszik, hisz épp olyan vöröskés a közepes hab alatt, mint a karácsonyi csomagok rendszeres résztvevője. Ez a rokonság még az illatban is megmarad, igaz, itt az aszalt gyümölcs elég szolidan mutatkozik. A korty kezdeti íze szintén félreteszi ezt a képzetet, hiszen a sör üdvözlésképp kifejezetten égetett cukros, már-már füstös is, a datolya a komlóval együtt inkább az íz másik felében mutatkozik meg és ott is finoman. Mivel laktózos milkshake IPA-ról beszélünk, a kettőt összekötő korty lágy, de meglepő módon nem igazán édes, cserébe viszont hosszan kitart

A First Date épp olyan érdekes jószág lett, mint amilyennek az összetevői sugallják, azonban a sörben inkább a datolya hangulata került át. Pontosabban nem egy szokásos gyümölcsös sörről beszélünk, amit a hozzá adott termés ural, itt inkább a sör alapízeit hangolták datolyára egy kis extra gyümölccsel nyakon öntve. Bár személy szerint a 2. főzettől (ugye lesz Second Date?) remélek egy kis plusz ízintenzitást datolya fronton, a sör már most is simán beleesik a jó és érdekes kategóriába, szóval akinek felkeltette a figyelmét a szokatlan kombináció, ne hagyja ki a First Datet! 

https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/2042/dsc_3353.jpg
https://beerly.hu/wp-content/uploads/beer/2042/dsc_3356.jpg
Scroll to Top