Éljen a sör, mert ma van a Sör Világnapja!

Manapság már mindennek van világnapja vagy nemzetközi napja és ez alól a sör sem jelent kivételt. Augusztus első pénteki napja minden évben a Sör Világnapjának számít, úgyhogy ma nem lehet kifogása senkinek a sörivás ellen.

Az egész sztori még 2007-ben indult egy kis helyi eseményként, amit a California államban található Santa Cruzban tartottak meg. Azóta azonban nagyot ment a kezdeményezés, hiszen manapság már 6 kontinens, 80 országának, 207 városában ünneplik augusztus első péntekjén a sört. 2007 és 2012 között egyébként egész pontosan augusztus 5-én volt minden évben ez a jeles nap, de utána megváltoztatták azt, feltételezhetően azért, mert ha éppen egy hétfői napra esett az augusztus 5, akkor azért elég nehezen és/vagy szolídan lehetett ünnepelni.

Éljen a sör, mert ma van a Sör Világnapja! - sorvilagnapja beerheaven 10szazalek

A világnapnak egyébként végtelenül egyszerű céljai vannak, amiket bárki nagyobb erőfeszítés nélkül megtehet (talán az utolsót nem…):

  1. Üljetek össze a barátokkal és merüljetek el egy sör nyújtotta élményben
  2. Koccintsatok azokra, akik a sörcsap másik végén állnak és egész évben szorgosan teletöltik a poharaitokat (és/vagy megfőzik a sört)
  3. Ezen a napon minden sörszerető nemzet a sör zászlaja alatt egyesül

A sör világnapjának tiszteletére azt javasolják a szervezők, hogy hívjátok meg a barátotokat egy korsó sörre és élvezzétek ki a sör adta élményt közösen. És a harmadik pont jegyében próbáljátok ki valamelyik másik nemzet sörét is!

Mi mást is mondhatnánk még, mint hogy éljen a sör!

Éljen a sör, mert ma van a Sör Világnapja! - 67430491 428230767780758 7411092255387156480 n

Scroll to Top