HOZZÁVALÓK
2 kg darabolt csirkeszárny
növényi olaj a sütéshez
¼ bögre (65 ml) méz
4 evőkanál (60 g) vaj
1 evőkanál (15 g) búzaliszt
6 apróra vágott gerezd fokhagyma
½ teáskanál vöröshagymapor
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál Sriracha vagy más csiliszósz
ELKÉSZÍTÉS
Egy mély lábosba önts kétujjnyi olajat és forrósítsd fel kb. 190 °C-ra. Dobd bele a csirkeszárnyakat és süsd 10-15 percig, vagy amíg a szárnyak vége aranybarnára pirul.
Közben a liszt kivételével keverd össze a többi hozzávalót egy kis lábosban. Tedd a tűzre és lassan forrald. Add hozzá és jól keverd el benne a lisztet. Addig keverd, amíg kellemesen besűrűsödik, ekkor egy kis mézzel vagy Sriracha szósszal még utánízesítheted.
Tedd a sült szárnyakat egy tálba, öntsd nyakon a mézes-fokhagymás szósszal és jól keverd össze.
Forrás: http://staropramen.com/hu/blogs/how-to-eat-with-beer/all-categories/honey-chicken-wings