Hozzávalók 4 főre:
800 g báránygerinc (opcionális)
Nudli:
100 g spenót
5 g fokhagyma
1 kanál libazsír (vagy bármilyen zsiradék)
150 g főtt összetört krumpli
75 liszt
só
Saláta:
egy csokor retek
egy csokor újhagyma
egy marék spenótlevél
ehető virágok
Vinegrette:
5 g újhagyma szár
8 g chippotle szósz
1 g dijoni mustár
30 g hidegen sajtolt napraforgó olaj (vagy olivaolaj)
15 g Nyúlon innen sörKi
ízlés szerint almaecet
Hús:
A gerincet serpenyőben megsütjük és rozmaringos vajjal locsolgatjuk. Pihentetjük a húst.
Spenótos nudli:
Egy serpenyőben kis zsíron, fokhagymával megfonnyasztjuk a spenótleveleket. Félretesszük.
Megpucoljuk az előre héjában megfőzött krumplit. Áttörjük.
A spenótot apróra vágjuk és összekeverjük a nudli többi hozzávalóival. Összegyúrjuk, kiformázzuk a nudlikat.
Vizet forralunk és kifőzzük a nudlikat. Leszűrjük és félretesszük.
Saláta:
A fent elkészített páclébe belevágjuk a zöldségeket (retek, újhagyma).
Egy habverővel összekeverjük a vinegrette hozzávalóit.
Tálalás.