Az elmúlt években a sörforradalom sok tekintetben az IPA sörökkel vált egyenlővé, azt tekintették a zászlóshajónak. 2017 tavaszára odáig fajultak a dolgok, hogy az egyik nagy hazai sörgyár kijött az első nagyüzemi IPA-val.
A siker már azért is biztosra vehető, mert még mindig sok helyen készlethiány van a sörökből, amikor azt keressük, a tervezett mennyiség háromszorosát értékesítették a tavaszi premier óta.
Pluszként az International Beer Challenge idei megmérettetésén egyetlen magyar díjazottként bronz minősítést szerzett „íz” kategóriában a Soproni felsőerjesztésű élesztővel készülő, szűretlen Óvatos Duhaj IPA söre.
Az International Beer Challenge-en jobbára kisebb főzdék kézműves termékei tarolnak, így a bronz minősítés különösen komoly eredménynek számít. A mainstream sörök professzionális gyártási technológiájával, ám a kézművesekre jellemző aprólékos igényességgel kialakított Soproni Óvatos Duhaj IPA ráadásul olyan évben szerezte meg a bronz minősítést, amelyben a zsűri szerint különösen erős volt a mezőny. Az IPA sikertörténete tavasszal indult, fél év után a horeca-szegmensben országszerte 3000 értékesítési ponttal rendelkezik, ezek 10 százalékában a csapolt változat is elérhető. Az új termékhez jelentős fejlesztéseket végeztek a Soproni Sörgyárban, a gyártói kapacitást is kibővítették.
Hol teljesített a legjobban? Kiderül az infografikából!