A sör, amiben rock ’n’ roll van!

A sör, amiben rock ’n’ roll van! - cimke

Külföldről tucatnyi olyan összeborulásról hallhatunk – akár itthon is kóstolhattátok már az Iron Maiden, az AC/DC vagy éppen a Metallica sörét – aminek a végeredménye egy zenekarnak főzött sör lett, ami a zenekar nevét is viselte. Itthon eddig valamiért nem volt igény erre, ezért örömteli, hogy a MONYO-s srácok gondoltak egyet és felkeresték a Quimbyt, hogy mit szólnának, ha… A válaszukat szerintem mindenki sejti, hiszen tegnap óta kapható Az ördög magyar hangja, ami egy vörös IPA lett.

A sör, amiben rock ’n’ roll van! -

Dódi így képzelte el a jövőbeni sört: „Leginkább azt várom a Quimby-sörtől, hogy jó érzés legyen inni, beszélgetni közben, jó helyzeteket teremtsen, jó irányba menjen tőle a világ.” És volt még egy kritérium, amit közösen, az elején leszögeztek. „Csak a színe legyen vörös.” Ezeket pedig tökéletesen hozza is a sör, mert nincsenek benne extremitások, nincsen benne kápia paprika sűrítmény és mivel egy vörös IPA lett, így minden kerek. Kárpáti József Dódi, a Quimby trombitása, aki a zenekarból projektfelelősként az ízvilág meghatározásától kezdve a kóstolásokon át, egészen a sörfőzésig, mindenből kivette a részét. Dódi malátát roppantott, adagolta a komlót a sörhöz, illetve trombita dallamokkal segítette a sörfőzést.

 

Nekem személy szerint nagyon bejött, hogy végre valami egyszerűt is kóstolhattam, amitől nem álltak ketté az ízlelőbimbóim, ezt egy esti sörözésnél (ne adj isten egy koncerten) is el tudnám iszogatni, bár az a tény, hogy 6,1%-os ABV-je van a sörnek valószínűleg hamar átértékelném azt, hogy egész este ezt iszogassam.

A sör, amiben rock ’n’ roll van! - img 4932

Az csak egy nagy plusz a projekthez, hogy a MONYO is vitt bele egy kis CSR-t a dologba (ahogy nemrégiben a HopTop is kiállt egy ügy mellett) és ebben is partner volt a Quimby. Ez abból állt, hogy volt 100 üveg sör, amit a zenekar tagjai aláírtak és ezeknek a söröknek az eladásából származó összeget a kőbányai Down Alapítvány Gondozóházának juttatják el, akik több ízben segítettek a MONYO Brewing exkluzív söreinek a csomagolásában.

 

Sörvásárlás

 

 

Scroll to Top