A kocsmasportoknak is jár az olimpia – FIRST Kocsmaolimpia

A kocsmasportoknak is jár az olimpia – FIRST Kocsmaolimpia - first kocsmaolimpia event cover

Ha meghalljuk, hogy kocsmasport, akkor többnyire mindenkinek a darts, csocsó és a billiárd jut az eszébe, meg talán a kocsmai verekedések azoknak, akik ezt sportszerűen űzik. Azonban 2021-ben (és valójában már jóval régebb óta) ez a kategória már sokkal tágabb, sokkal több minden tartozik a kocsmasport kifejezés ernyője alá. A FIRST által életre hívott Kocsmaolimpia pedig egész pontosan 5 “sportra” összpontosít majd.

Darts – jelentkezés: https://forms.gle/a438T6fQhEhRPTqG6

Csocsó – jelentkezés: https://forms.gle/smM9QSErPwsj11SZ6

Beerpong – jelentkezés: https://forms.gle/nVPqzBfYPyirJFp1A

Pétanque – jelentkezés: https://forms.gle/aG97GXJ8U6aPVRjN9

Cornhole – jelentkezés: https://forms.gle/cpXtR5Fd9T1p7LhF8

A Kocsmaolimpia amolyan félig önszerveződő, de mégis rendezett keretek között lesz lebonyolítva. Az összes sport helyszínéül a FIRST Taproom fog szolgálni, ők adják az eszközöket is ehhez. Náluk lehet jelentkezni a 2-4 fős csapatoknak és ők fogják majd a párosításokat is kisorsolni (illetve majd a továbbjutókat is adminisztrálják). Viszont az önszerveződő jellege az lesz a dolognak, hogy a külön erre a célra létrehozott, FIRST KocsmaOlimpikonok 2021 FB csoportban az összesorsolt csapatoknak maguknak kell leegyeztetni mikor mérkőznek majd meg.

JELENTKEZNI AUGUSZTUS 4-IG TUDTOK A FENTI ŰRLAPOKON

Természetesen a nyertesek nem csak egy vállveregetést kapnak majd, hanem nyilván sörös nyeremények és érmek ütik a markukat, de ahogy az olimpia egyik hires idézete is hangzott Pierre de Coubertintől: „Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Scroll to Top