A Dreher egy Viperával próbál újítani a piacon

A hazai sörpiac elég hullámvasút éveken és trendeken van túl. Mindenki próblja megtalálni azt, amivel nagyot tud robbantani. A kisüzemiek abszolút a legnagyobb népszerűségnek örvendenek és az új sörstílusok iránti érdeklődést a nagyok is próbálják meglovagolni. Elég csak a tavaly piacra dobott Dreher és Borsodi IPA-ra gondolni. Viszont a Dreher most egy olyat lépett, amit egyelőre még helyén kell kezelnünk, hiszen nem egy új sörstílust vezettek be, hanem egy új alkoholos italt! Ez lett a Viper kódnévre hallgató (ki a fene tudja, hogy jött ez a név ki a marketing csapat gyűlésén) hard seltzer, ami azért a hazai piacon is egy elég új és ismeretlen terep.

A Dreher egy Viperával próbál újítani a piacon - dreher viper 1

Miközben a legjelentősebb és legismertebb alkoholos italok több száz, sőt több ezer évvel ezelőtt születtek, a hard seltzernek elég volt pár év, hogy teljesen felforgassa az alkoholos italok piacát a tengerentúlon. Pedig maga a kategória egyes források szerint a véletlen és két szódavízkedvelő feleség „műve”: a múzsák ihletésére két bostoni jóbarát és műkedvelő ital innovátor házilag készítette el a szénsavas víz alkoholos változatát még 2013-ban. Most pedig már ott tartunk, hogy a szakemberek az idén 2,5 milliárd dolláros forgalomra számítanak az USA-ban, közben pedig Kanadában, Ausztráliában és egyes nyugat-európai országokban is egyre nagyobb a rajongók tábora.

A boltok polcaira első körben 0,33 literes dobozos, majd üveges kiszerelésben kerül, amely 96 kilokalóriát tartalmaz, alkoholtartalma pedig 4 százalék. Déli citrus, cédrus, nyári virágok. Kb ezzel lehet jellemezni a Vipert.. „Az alaposan lehűtött Viper önmagában fogyasztva is tökéletes választás jégre töltve egy kis limeszelettel, de saját receptek komponálásához éppúgy lehet tökéletes kiindulási alap.

A Dreher egy Viperával próbál újítani a piacon - dreher viper 2

A Viper hard seltzer gyártása során a 100 méter mélységből érkező vizet üstben forralják fel, majd miközben lehűl, hozzáadják az alkohol alapját adó cukrot, melyet az élesztők feldolgoznak – így érhető el a kívánt alkohol- és szén-dioxid szint. Ezt követően a kapott italt megszűrve jutnak a letisztult és áttetsző végeredményhez.

Szerintem a fenti leírásból lejött mindenkinek, hogy ez nem feltétlenül a sörrajongókat célozza, hanem leginkább azokat a “plusz egy”-eket, akik annyira nem rajonganak a sörökért, de egy vodka-szódát szívesen meginnának. Már látom magam előtt, hogy minden vendgélátóhelyen ezt szürcsölgetik limonádé helyett a csajok és néhány férfi, aki azonosulni tud ezzel. Hozzá kell tennem, hogy a környezetvédő junkie-k is örülni fognak, hiszen mesterséges adalékok és színezékek nélküli összetevőkkel készült, úgyhogy nem lesznek álmatlan éjszakáik. Azt hiszem én egyik fenti kategóriába sem tartozom, úgyhogy epekedve várom, hogy megpróbálja megváltoztatni a véleményemet kóstolás után.

Scroll to Top